اطلاعات کنفرانس
پنجمین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی با شعار « حكمرانی تحول » با همكاری پژوهشكده سیاست گذاری دانشگاه شریف، خانه اندیشه ورزان ایران و سایر اندیشكده ها و موسسات پژوهشی مسئله محور كشور، در مهرماه 1402 برگزار خواهد شد. هدف اصلی این کنفرانس گردهمایی و تبادل نظر محققان حوزههای مختلف، سیاستگذاران و تصمیمگیران کشور، اصحاب رسانه و فعالان بخش غیردولتی در یک فضای بین رشتهای و با رویکردی معطوف به حل مسائل کشور است.
از این رو با توجه به مسائل روز حكمرانی وسیاستگذاری تلاش خواهیم كرد تا تمركز اصلی كنفرانس حول محورهایی همچون اقتصاد: تولید و تورم، امید و آینده، انرژی، فناوری و نوآوری، ژئوپلیتیک، كشاورزی، فرهنگ و صنایع خلاق، آب و محیط زیست، زیرساخت، مهاجرت، امور اجتماعی و نظام اداری شكل بگیرد و نشست ها و پنل های تخصصی كنفرانس معطوف به محورهای فوق برگزار گردد. در واقع در این كنفرانس به دنبال پاسخ به سوالات زیر هستیم:
الزامات تحول در حكمرانی مردم پایه در جمهوری اسلامی ایران چیست؟ درحوزه های مختلف اقتصادی همچون انرژی، معدن، فقر، تورم و اشتغال و... چه تحولاتی باید صورت بگیرد؟ مهمترین اقدامات تحولی و اساسی در حوزه های مختلف اجتماعی چیست ؟ در حوزه های مختلف مهاجرتی و مخصوصا مهاجرت نخبگان ، مهاجرت استارتاپ ها، مهاجرت های اقلیمی و... چه سیاست هایی باید اتخاذ گردد؟ با توجه به خشكسالی های گسترده و تنش های آبی و محیط زیستی سالهای اخیر و تبعات آنها در حوزه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی چه نسخه سیاستی برای حوزه آب و محیط زیست می توان پیچید؟ چگونه میتوان با ابزارها و اهرمها ازموقعیت ژئوپلتیك ایران در منطقه نهایت بهره را برد طوری كه ایران نقش به مراتب موثرتری در تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه بازی كند؟ در نظام اداری و استخدامی كشور چه تحولاتی را می توان رقم زد؟ برای افزایش و باروری امید به آینده كشور در دل آحاد جامعه، چه می توان كرد؟ و در نهایت چگونه ممکن است چالشها را به بهترین شکل مدیریت کرد و از دل آنها فرصت ساخت؟
تجربه چهار دوره گذشته نشان میدهد که کنفرانس مذکور در حال تبدیل شدن به یک بستر اصلی برای گفتگو پیرامون مسائل کلیدی سیاستی کشور است که در آن علاوه بر مطرح شدن چالشها در حوزههای مختلف، راهکارهای مسائل فوق با رویکرد حکمرانی مورد بحث قرار میگیرد و نتایج آن تبدیل به دستور کار سیاستی در طول یکسال آینده میگردد. از این رو، نهادهای مختلف میتوانند از فرصت حضور در این بستر که خود ابزاری در جهت تحقق تصمیمگیری تعاملی است، استفاده نمایند و به مانند گذشته، در این رویداد ملی حضوری فعال داشته باشند.
پنجمين کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی به صورت مجازی و آنلاین برای عموم مردم، متخصصان و دانشگاهیان، مسئولین و سیاستگذاران قابل مشاهده و در دسترس خواهد بود. تلاش بر این است تا با ارائه موضوعات مهم و کاربردی در قالب نشست ها و پنلهاي مختلف و متنوع، با بهرهگیری از نظرات کارشناسانه و عمیق از سوی پژوهشگران و کنشگرانِ صاحبنظر از بخشهای مختلف علمی و عملی هر حوزه بتوانیم بخش قابل قبولی از مسائل پیرامون خود را شرح داده و راهحلهای متناسب و درخور را بیان کنیم. امیدواريم که کنفرانس پنجم نيز همانند كنفرانس هاي قبلي كمك مفيد و موثري به مردم عزيز كشورمان و سياستگذران و تصميم سازان نظام جمهوري اسلامي ايران ايفا نمايد و قدمی هر چند کوچک به سمت پیشرفت کشورمان عزیزمان ایران، بردارد.