روز نهایی پنجمین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی با همکاری پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، خانه اندیشهورزان ایران و سایر اندیشکدهها و موسسات سیاستپژوهی کشور با شعار «حکمرانی تحول» در تاریخ 26 مهر 1402 در دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
ذیل محور فناوری و نوآوری این کنفرانس، از تیر ماه تا روز پایانی کنفرانس، مجموعا 4 پنل تخصصی پیرامون موضوع «نواحی نوآوری» برگزار شد. سه پنل اول به ترتیب، در تیر ، مرداد و مهر ماه در قالب بینالمللی و به صورت مجازی برگزار شد. آخرین پنل این محور با عنوان «ظهور نواحی نوآوری در ایران: چالش ها و افق های پیشرو»، در روز نهایی کنفرانس در سالن سمینار 2 دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف و به صورت حضوری برگزار شد.
حسین منصفی، مدیر نظارت و ارزیابی شرکت کارآفرینی و فناوری ایران (کفا)، رضا حافظی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، ایمان لطفی، کارشناس توسعه زیستبوم نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، نجمالدین یزدی، پژوهشگر ارشد پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، طاهره میرعمادی، رﺋﯿﺲ ﭘﮋوﻫﺸﮑﺪه ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت و فناوری های نوین، امیر عسگری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اعضای این پنل بودند. دبیر این پنل نیز، آتوسا سرمست، پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بود.
در ابتدای این پنل، خانم سرمست مقدمه ای از سه پنل گذشته و مفاهیم مطرح شده را ارائه کردند و سپس اعضای این پنل به بیان نظرات، تجربیات و مشاهدات خود در زمینه پدیده نوظهور نواحی نوآوری در ایران پرداختند. سپس مهندس منصفی فرآیند بهرهمندی از معافیت مالیاتی شرکتهای مستقر در نواحی نوآوری را تشریح کردند. در ادامه پنل، به موفقیت ها و دستاورد های ایران در نواحی نوآوری در سال های اخیر و آسیب شناسی این روند پرداخته شد. به طور مشخص فرآیند شکلگیری و بلوغ ناحیه نوآوری شریف، به عنوان اولین ناحیه نوآوری معرفی شده در کشور تشریح شد. در این راستا، مهندس دهبیدی پور ریاست سابق پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در این زمینه تجارب زیسته خود را شرح دادند. در ادامه این پنل به راهکار ها و چشمانداز پیشروی نواحی نوآوری در ایران از منظر الگوهای سرمایهگذاری، ساختار حکمرانی، توسعه اقتصادی، توسعه زیستبوم نوآوری و توسعه شهری اشاره شد. در انتهای پنل نیز، به پرسش دو نفر از مخاطبین پنل پاسخ داده شد.